روزهای جنگی سعید
جنگ با تمام نازیبایی ها و وجه غیرانسانی خود، الهام بخش آثاری انسان باور و زیبا در حوزه ادبیات و فرهنگ پایداری شده است.
سعید بلوری در بیستمین روز مرداد ماه سال 1345 متولد شد. مجروحیت او در مدت دفاع مقدس یادگار ماندگار جنگ شد، تنهس گازهای شیمایی و جراحت های چشم... . کتاب "روزهای جنگی سعید" از خاطرات بزرگ مرد سعید بلوری می گوید. این کتاب توسط در قطع رقعی وبا 366 صفحه به چاپ رسیده است.
اردوگاه شهید اکبر رمضانی (اتیوبی):
قبل از هر عملیات نیروها می بایست دوره آموزش تخصصی می دیدند. معمولا هر چند وقت یکبار مانوری سنگین در دوکوهه یا اردوگاه های دیگر برایمان میگذاشتند. قبل از مانور با مشورت مسئول گروهان عده ای انتخاب و زودتر از بقیه نیروها برای آماده سازی جای اسکان به اردوگاه فرستاده می شدند.
یک بار من و سید ساداتی انتخاب شديم. مقداری وسیله و آذوقه برداشتیم و ما را با ماشین به اردوگاهی در ارتفاعات روبه روی پادگان دوکوهه، واقع در پشت سد دز بردند. ما دو نفری اول یک چادر خیمه ای برای خودمان زدیم. طبق معمول باید ابتدا محدوده و مختصات اطراف را شناسایی می کردیم و بعد نقشه آنجا را میکشیدیم.
در آنجا هم برای اینکه با محوطه اردوگاه بیشتر آشنا شویم، یکی می ماند و نفر دیگر به ارتفاعات اطراف می رفت. باید همه جا را میگشتیم تا دشتی صاف و مناسب برای چادرزدن نیروها پیدا کنیم که اگر باران آمد، آب داخل چادرها جمع نشود یا جای فاضلاب دستشوییها طوری نباشد که به سمت چادرها برگردد.
این منطقه، شیارهای خیلی زیادی داشت. ما روی نقشه مشخص کردیم که مثلا انتهای شیار اول آب هست و چشمه دارد؛ از شیار دومی اگر بالا بروی، بن بست میشود و نمی توانی ارتفاع را ادامه بدهی و باید برگردی. دوباره از شیار بعدی نقشه میکشیدیم.
صفحه 130 کتاب روزهای جنگی سعید