کتاب رسم جهاد 2 چیست؟
«اگر جهاد نبود پیروزی به این سرعت به دست نمی آمد» این یکی از سخنان معروف امام خمینی (ره) می باشد که اهمیت کار جهادی را تبیین می کند. کتاب "رسم جهاد 2" روایت گر تجربه های کار جمعی در پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد به روایت عبدالرحمن جزایری است که توسط نشر راه یار به چاپ رسیده است.
کتاب "رسم جهاد 2" به تحقیق و تدوین محمدرضا حسینی و علی مشایخی، از آثار حوزه جهاد سازندگی در باب مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی می باشد.
در پشت جلد کتاب رسم جهاد 2 می خوانیم:
وقتی جنگ به داخل شهر کشیده می شود نیرویی که از هم می پاشد و متفرق می شود نیروی مدافع شهر است نه نیرویی که حمله کرده است.
چون نیرویی که حمله کرده طلیعه اش وارد شهر می شود و پشتیبان پشت سرش است. ولی نیروهای مدافع شهر، در خانه های مختلف پخش و در نتیجه از هم جدا می شوند و به طور کلی تکه پاره می شوند و همین بلا به سر خرمشهر آمده بود.
بنابراین با تمام قدرت گفتیم باید کاری کنیم که در آبادان جنگ وارد شهر نشود و بیرون از شهر نگه داشته شود.
برای این کار ما نیاز داشتیم به اینکه لودری باشد و بولدوزری باشد و با اینها برویم و یک کاری کنیم. هنوز هم ما نمی دانستیم چیزی به عنوان خاکریز داریم، می گفتیم دیوار خاکی بسازیم و نیروها را پشت این دیوار خاکی مستقر کنیم.
روایت جهاد در عملیات بیت المقدس:
بعد از عملیات فتح المبین به ما ابلاغ شد جبهه پدافندی شرق کارون را به آفندی تبدیل کنیم. این جبهه را بعد از عملیات پاک سازی شمال آبادان، به صورت پدافندی درست کرده بودیم.
بنا بود عملیات فتح خرمشهر از آنجا شروع شود. برای این تغییر از منطقه دارخوین تا شیر پاستوریزه چند تا کار انجام دادیم:
۱ تمام خاکریزها را دو جداره کردیم
۲ دکل های دیده بانی با ارتفاع لازم ساختیم تا جبهه دشمن کاملاً شناسایی شود و دشمن زیر نظر دقیق ما قرار بگیرد کار مهندسی بسیار مهمی بود.
یکی از نیروهای خوب ما که آموزگاری از تهران بود به نام رضا رحیمی خرسند مأمور شد هر پنج کیلومتر از ساحل شرقی ،کارون یک دکل دیده بانی بسازد. به ابتکار ،خودش لوله ها و بستهایی برای ساختن دکل ها انتخاب کرد. لوله و بست بلافاصله از اهواز و شیراز رسید و او مشغول کار شد این دکل ها به صورت هرمی ساخته میشدند که قاعده آنها سه متر در سه متر بود و قسمت فوقانی آنها به یک متر در یک متر میرسید.
دو متر آخر را با گونی استتار میکردیم؛ یعنی نفری که آن بالا پشت گونی بود، از طرف عراقی ها کمتر دیده میشد؛ و چون پایههای دکلها بسیار نازک بودند - حدود یک اینچ - گلوله های تانکی که به طرف این دکلها شلیک می شد خیلی کم به آنها میخورد با اینکه خیلی به دکلهای ما شلیک شد گلوله تانک به آنها نخورد؛ به علت همان حساب دقیقی که آقای رحیمی خرسند انجام داده بود که پایه این دکل ها باید حداقل پهنا را داشته باشد.
صفحه 81 کتاب رسم جهاد 2